Welcome to gran canaria

Åhh, jusst nu känner jag bara hur mkt jag längtar bort, utomlands, till varmare ställen där det känns som alla problam och bekymmer är som bortblåsta.
Jag sitter nu och tänker tillbaka på hur fantastiskt det var i spanien. Varje dag vakna upp och mötas av en strålande sol på klarblå himmel, känna en ljum vind som kommer från den öppna altan-dörren. Till frukost äter man färskt bröd från den lilla lanthandeln som fanns på hotellet, solmogna tomater, färskost och svalkande juice.
Man behöver inte ha på sig så förbannat mkt kläder, det räcker med bara bikini, ett linne, en kjol och solglasögon. Man packar en väska med lite blandade saker som te.x badhanduk, en bra bok, mp3, vattenflaska och såklart kameran, sedan beger man sig ner mot stranden. Man ligger där hela dagen och latar sig och då och då tar man ett kort dopp för att svalka av sig.
Mitt på dagen kanske man stiger upp för att gå till en uteservering för att ta en läsk eller en lyxig glass, sitter där i skuggan och njuter. Efteråt kankse man går en promenad, kollar lite shopping, köper en parfym eller ngt annat, spanar på pojkar och fotar den fantastiska miljön. Efter att tag går man tillbaka till lägenheten för att fräsha upp sig inför kvällen/middagen. Duschar, gör hårinpackning och annat sånnt, sedan ligger man ute i solen och läser tills håret torkar, äter lite chips och andra tiltugg och ser på då ens resesällskap tar sin dagliga rom-å-cola. Sedan går man upp på övervåningen för att fixa håret, sminka sig och byta kläder och när man kommer ner igen har solen redan gått ner och det är mörkt ute. 
Ungefär klockan 7 är man färdig för middag, tar sin kamera i högsta hugg och man går ner mot stranden där alla restauranger finns. På vägen ner försöks man helatiden stoppas av äldre killar i kanske 20-30 års åldern som ropar en massa; "hey, sweety, come here" , "Hello there little beauty, i wanna tell you something", "ohh baby, want a beer?" osvosv. När man väl kommit ner till stranden ska man försöka välja ett ställe att äta på av dom 1000000 olika som finns där. Alla inkastare försöker sälja jusst sin restaurang och tipsa om olika saker. Tillslut väljer man ett ställe och en trevlig kypare kommer och försöker spexa med den lilla svenska han kan. Man beställer mat och dryck och sitter och pratar/skojjar med sin trevliga familj.
Efter ett tag får man den efterlängtade maten och man äter så mycket så man inte orkar någon efterrätt. Efter maten kommer kyparen med en flaska sprit (oftast honungs-rom) och bjuder. Han frågar hur hammal man är, man svarar ärligt och säger att man är 15 och han häller upp ett glas och säger "only for tonight". Man dricker upp den lilla drycken som smakar som hostmedicin med smak av dumle och sedan får man notan och börjar sedan gå upp mot hotellområdet igen.
Man sätter sig ute på terassen för att njuta av värmen, lugnet och av livet i allmännhet och tillslut bestämmer man sig för att gå och sova och vakna upp nästa morgon, för en ny, spännande och minst lika underbar dag (L)

image47


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0